När sommaren närmar sig, börjar planeringen för campingen att ta fart. Det är dock lätt att bli lite för begeistrad och glömma bort saker som kan orsaka problem senare. Här ska vi lista några tips på fällor som du som campare kan undvika, om du bara läser på ordentligt först.Image result for Undvik camping fällor

Skaffa ett bra förtält

En av de viktigaste sakerna att tänka på om du vill bli en fullfjädrad campare, är att skaffa ett bra förtält. Detta är särskilt viktigt om du ska campa länge och mycket. I förtältet är det vanligt att man vistas länge och ofta, medans man sover och lagar mat inne i själva husvagnen. Det finns också olika modeller av förtält, beroende på under vilken årstid man campar – vissa tycker faktiskt om att slå upp sitt förtält och parkera husvagnen även under vintern. Då behövs ett förtält som klarar kyla och vinande snö.

Se över din uppställningsplats

Om du inte brukar hyra samma plats år ut och år in, så kan det vara värt att göra en grundlig koll på platsen som tältet eller husvagnen ska stå på. Det är annars lätt hänt att husvagnen gungar om det finns ojämnheter i marken, vilket gör att dina grannar kan börja undra vad som egentligen försiggår i husvagnen bredvid om det svajar för mycket.

Se också till att ta bort kottar och annat skräp som kan skapa problem. Är platsen gropig så är det lätt hänt att ni trampar snett eller att det blir problem att sätta upp förtältet osv. Be då om en annan plats.

Närhet till servicehusen

Detta är helt och hållet en smaksak, då vissa önskar att vara nära duschar och toaletter om det skulle krisa ofta under natten. Andra vill undvika lämmeltåg utanför husvagnsdörren på morgnarna av kissnödiga gäster som springer dit titt som tätt.