Robin Williams konstsamling aktioneras ut

Skådespelaren Robin Williams hittades död i sitt hem den 11:e Augusti 2014 efter att ha begått självmord genom att hänga sig. Han var känd från TV-serier som Mork & Mindy samt långfilmsproduktioner som Will Hunting, Birdcage m.fl. En komiker och underhållare av rang. Man har inte kunnat fastställa orsaken till att Robin Williams avslutade sitt liv i förtid, men frun har berättat i intervjuver att det troligen beror på att hans återkommande depressioner till slut blev för mycket för maken.Image result for Will Hunting

Nu har frun och filmproducenten Marsha Garces Williams beslutat sig för att auktionera ut Robin William´s privata ägodelar och låta pengarna gå till välgörande ändamål. Paret har varit trogna understödjare av diverse välgörenhetsorganisationer och det är till dessa som nu pengarna från auktionen kommer att gå. Organisationerna som är aktuella är; Christopher & Dana Reeve Foundation, the Challenged Athletes Foundation’s Wounded Warrior Project och The Juilliard School bland andra.

Bland ägodelarna finns värdefulla och unika konstverk, personliga föremål och filmmemorabilia.

Tid och plats för auktionen

Auktionen som kommer att hållas på Sotheby’s i New York har valt att låta försäljningen hållas under namnet ‘Creating a Stage: The Marsha and Robin Williams Collection’ och man kommer inom kort att släppa en katalog med föremålen som auktioneras ut. Under tiden den 29:e september till 3 oktober har man möjlighet att beskåda föremålen och konstverken och den 4:e Oktober håller man därefter auktionen.

Konstverk av kända konstnärer och skulptörer

Bland konstverken som auktioneras ut finns bland annat målningar från den kända gatukonstnären Banksy som blivit känd för sina kontroversiella målningar i gatumiljö. Andra konstverk som finns representerade vid Sotheby´s auktion är monumentala skulpturer, d.v.s. väldigt stora skapelser i sten och brons av skulptörer som Niki de Saint-Phalle och Deborah Butterfield, skulpturer som värderas till mellan 220,000 och 280,000 dollar. Nu inväntar konstälskare och fan´s på att Sothby´s släpper katalogen.