Även om man inte har tillgång till ett helt kök när man campar innebär det inte att man bara måste äta nudlar. Det finns till exempel gott om bloggar, böcker och annat som handlar om hur man kan laga riktigt fin mat utomhus. Den mat man lagar över en öppen eld blir dessutom ofta extra god. När man ska ut och campa måste man ofta begränsa både matens vikt och volym. Det är därför viktigt att man planerar vad man ska äta. Många rätter använder samma ingredienser som bas och det kan vara bra att förbereda en del hemma. Pannkakssmet, havregryn med lite torrmjölk med mera är exempel på sådant där man bara kan tillsätta vatten för att få en god maträtt. Om man vill minimera vikten mer kan mat som frystorkats vara bra. I den maten finns allt man behöver gällande näringsämnen med mera. Man måste dock också ha något att laga eller värma maten på och det finns flera olika alternativ att välja bland. Stormkök är ett alternativ men om man vill att upplevelsen ska vara riktigt autentisk kan en brasa i naturen fungera bättre.Image result for Mat på camping samt placering av tältet

Att placera sitt tält

När det gäller camping finns det olika regler för olika ställen. På Irland, Skottland, i Skandinavien och i många andra länder finns det någon slags allemansrätt. Det betyder att man får tälta överallt i det fria så länge de lokala reglerna följs. I nationalparker finns ofta speciella regler men ibland kan man köpa tillstånd för camping. Man kan ofta också fråga bönder på orten.

Var man än ska campa är det bra att finna ett slätt område som inte har rötter, stenar eller andra ojämnheter. Om grenar ligger på marken är det bra att flytta dem. Då kan man sova mjukare. Det uppskattas också om man undviker att skada blommor och annan växtlighet.