Går du i husvagnsköpartankar? Då finns det vissa tips som du kan dra nytta av. För det första är rätt husvagn A och O under campingsemestern. Har du fel sort så kan campingen bli rena mardrömmen.

Grunden till ett bra husvagnsköp

Det första att ta i beaktande är naturligtvis hur mycket din husvagn får kosta. Tyvärr brukar dock hög kvalité och högt pris gå hand i hand men ligger man ständigt på lur och har koll på rätt försäljningsställen och erbjudanden, så kan även en billigare modell komma flygande när du minst anar det. Andra frågor att ställa sig är hur mycket bilen får dra, hur fort man får köra med en husvagn samt ta hänsyn till lastvikten.

Skippa privatannonserImage result for Köp rätt husvagn

Visst kan det vara lockande att leta i djungeln på annonssidorna där folk säljer husvagnar inför den stundande sommaren. I vissa fall kan du också göra kap där, men det är vanligare att du får en bra husvagn om du vänder dig till riktiga husvagnsförsäljare. Då kan du vara säker på att få 6 månaders funktionsgaranti, vilket innebär att du kan få eventuella fel och brister åtgärdade kostnadsfritt inom en tidsperiod av 6 månader efter inköpsdatum. Detta är ovanligt förekommande på privatförsäljning av husvagnar. Om du ändå är benägen att köpa en husvagn privat, så gäller det att skaffa sig god kunskap innan köpet för att hålla koll på lurendrejare och seriösa handlare. Tänk också på att husvagnar av nordiska märken har bättre andrahandsvärde än vagnar importerade från andra länder. Exempel på märken är Cabby, Polar, Kabe, Solifer.

Se över fukten

Ingen vill ha en husvagn med fukt och därför är det smart att använda en fuktmätare och att lukta sig till eventuella fuktskador med hjälp av näsan. Titta ordentligt i alla skarvar och hålrum för att se om väta och fukt har letat sig in. Du vill nämligen inte bo i en fuktig husvagn under campingsemestern.