Glyttinge Camping är en pärla till campingplats i Linköpings utkanter

För den som semestrar och ägnar semestern åt camping och ofta är på resande fot kan det kanske vara värt att stanna till på olika platser i landet även om de inte är ens huvudsakliga mål med semestern. Vissa städer och campingplatser är som ett slutmål medan andra mer är mysiga små stopp på vägen. Till den senare kategorin får kanske Glyttinge Camping i utkanten av Linköping sägas tillhöra.

På Glyttinge Camping går det att spela lite minigolf för den som behöver ta en paus och koppla av litImage result for Glyttinge Camping är en pärla till campingplats i Linköpings utkantere i en somrig t-shirt. Dessutom går det även att njuta av lugnet vid den lilla och ganska avskilda campingplatsen som ligger alldeles intill ett vattenreningsverk och lite avsides till.

Utanför campingplatsen, men precis i närheten av Glyttinge Camping finns det ett bad som heter Glyttingebadet. Glyttingebadet var nedlagt under många år, men har för några år sedan öppnats upp igen. Det går med fördel att besöka Glyttingebadet om man bor på Glyttinge camping, men man får betala separat inträde. Badet är dock ganska enkelt och spartanskt, och består av några pooler. Det finns inget naturligt bad alldeles intill Glyttinge Camping.

Om man vill bada i en riktig sjö så bör man istället ta bilen eller bussen ut mot sjön Roxen och det mycket vackra Bergs slussar, som är ett toppenställe för alla turister. Bergs slussar är dels en badplats, men också en fascinerande lång och vacker trappa med slussar som utgör en del av Göta Kanal. Göta Kanal byggdes från början för att kunna transportera olika former av gods med båt, men när järnvägen gjorde intåg i Sverige blev Göta Kanal snabbt olönsam och ganska onödig. På senare år har dock Göta Kanal med sina stora kanalbåtar blivit en riktig turistmagnet. Både enskilda segelbåtar och större turistfartyg passerar genom kanalen och alla slusstrappor. Förutom slussen går det utmärkt att bada i Roxen även om stranden är ganska liten och algblomningen i Roxen ibland kan vara påtaglig.