Camping i tältby i Kolmården

Om man vill bo på en lite speciell camping så kan man alltid testa något som kallas för Safari Camp.Image result for Safari Camp

Safari Camp ligger i skogarna i Kolmården en liten bit nordost om Norrköping, nära Kolmårdens djurpark och är ungefär så nära en resa till Afrika som man kan hamna utan att lämna Sveriges gränser bakom sig. På Safari Camp så bor man i små tältbyar så det rör sig inte om traditionell camping riktigt. Men å andra sidan så bor man ju mycket nära de vilda djur som normalt finns på en savann. Lejon finns på Kolmårdens djurpark och de är stora, ståtliga djur.

Safari Camp är som en liten by som består av tält som man annars finner i Afrika. Den finns i Safari, en avdelning på Kolmården. Här finns både zebror och giraffer med sina ståtliga halsar, men även antiloper. De strövar mer fritt på safariavdelningen än i den vanliga djurparken. För den som väljer att bo på Safari Camp så får man en annorlunda och magisk afton på köpet som går i afrikansk stil.

Sovande är viktigt och man sover gott i tältbyn och man har mycket frisk luft efter dagens aktiviteter. Tälten är av samma skrot och korn som man har i riktiga byar i Afrika. Förebilden är Serengeti och de magiska slätterna där. Det finns sammanlagt 30 sovplatser/matplatser i tältbyn och i varje tält så finns det två sängar där man har både en bäddmadrass, element men även sänglampa och ett litet bord bredvid sängen. Om man vill kan man bo tre personer i ett av tälten istället.

För den som gillar mat så ingår det en barbeque där det blir en buffé. Där får man äta så många hamburgare och kycklingspett som man orkar, samt även korv och det ingår potatissallad, mineralvatten och läsk.

Safari Camp är ingen vanlig campingplats men ett kul ställe att testa om man inte vill campa, men ändå bo lite camping-style fast i tält.

ADD YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *