Camping i Stockholm för den som så önskar och vill

Stockholm är verkligen en riktig storstad och en stad både för stora och små! Det kanske inte är den typiska orten man tänker på när det gäller camping, men campingplatser finns det faktiskt, om än inte precis inne i stadskärnan vid Gamla Stan, Odenplan, T-Centralen eller vid plattorna på Sergels torg. Men blickar man utåt och vänder blickarna någon mil utanför Stockholms absoluta centrum så finns det faktiskt platser där man kan campa. En sådan plats är Citycamp Stockholm. Det rör sig om en campingplats för camping som är ganska så liten till ytan och även rätt så personlig. Den ligger väldigt vackert till och är belägen vid ett naturreservat och vid Flatensjön, som är en mysig liten sjö som hamnat lite i skymundan av den betydligt större och mer välkända Mälaren.

Den som campar vid Flatens naturreservat på Citycamp Stockholm får både närheten till naturen och storstadens puls runt hörnet. Om man inte vill campa med husbil eller en husvagn så finns det små fina stugor som man kan ta in på och sova gott i.Image result for Camping i Stockholm för den som så önskar och vill

Att åka in till Stockholm tar inte så lång tid, det rör sig om en sträcka på cirka 15 kilometer. Man kan även åka kollektivt om man inte har bil och det går två olika bussar i närheten. En av bussarna går till Gullmarsplan och därifrån fortsätter man med tunnelbana, den andra går direkt till slussen och kan därför om man så vill kallas för slussenbussen, men man kan också kalla den för buss 401 om man vill vara mer korrekt.

I Stockholm finns förstås massor att titta på och göra. Man kan förslagsvis besöka Gröna Lund som är ett alldeles underbart nöjesfält. Varför inte ta en av de klassiska Djurgårdsfärjorna dit från Slussen och njuta av böljan den blå? Man kan även besöka till exempel Dramaten och gå på teater, eller kanske Moderna Muséet med dess moderna konst.