Campa på Tjörn – ett saltstänkt äventyr

När äventyrslusten faller på, och sommaren står för dörren, kan det vara svårt att bestämma sig var man vill tillbringa sin semester. För den som söker efter ett lämpligt campingmål råder det ingen brist på dessa längs med Västkusten, och inte minst på Tjörn. Där finns något för alla, stora som små, den vana tältaren eller den bekväma husvagnsägaren. Med mindre än en timmes körväg från Göteborg är det en optimal plats för den som vill passa på att göra ett besök i storstan under ledigheten.Image result for Campa på Tjörn - ett saltstänkt äventyr

En av många fina campingplatser är Almöns Bad & Camping, som med sin närhet till havet och stranden bjuder på många härliga badtillfällen. Campingen ligger strax efter Tjörnbroarna, vilket gör den till ett enkelt resmål för den som kommer med bil eller åker kollektivt. Det vackra området ligger idylliskt mellan hav, skog och klippor, men bjuder samtidigt på närhet till butiker och kommunikationer. För den som vill storhandla finns en ICA-butik på gångvägs avstånd, men suktar man bara efter en svalkande glass finns det en välsorterad servicebutik på området.

Vare sig du tänkt tälta, campa med husbil/husvagn eller bo i stuga finns det plats för alla. Priserna varierar mellan hög- och lågsäsong, och för den som vill stanna länge finns dessutom säsongspriser. Att koppla av på stranden är ett självklart sommarnöje, men Tjörn har desto mer att erbjuda. Varför inte besöka det Nordiska Akvarellmuséet – ett museum i världsklass, mitt i det pittoreska Skärhamn. Bland träbåtar, vindlande gränder, färsk fisk och skaldjur, m.m. finns det något för alla att upptäcka. Skulle suget efter öppet hav bli för starkt finns det gott om uthyrningsställen med båtar och kajaker, eller stig ombord på en av de många färjeturer som står till bjuds.

Bara fantasin sätter gränser när det kommer till en upptäcktsfärd, och på Tjörn finns mycket att upptäcka.