Det finns få länder som erbjuder så många och bra campingplatser som Sverige. Dessa kontrolleras också regelbundet och blir betygsatta. I landet har vi nu cirka 14 stycken femstjärniga campingplatser utspridda över Sveriges 24 landskap. Här ska vi ta oss en titt på några av dem.Image result for Bästa campingplatserna

Pite havsbad

I norr ligger Sveriges riviera, i alla fall om man får tro ryktet och de besökare som varit där. Pite havsbad ligger i Norrbotten vid Piteå och är en av de solrikaste platserna i hela landet. Här väntar sandstränder, 833 campingtomter, 230 stugor samt en massa aktiviteter som äventyrsbad och tennisbanor med mera.

Lysingsbadet i Västervik

Alldeles utanför Västervik i Småland, ligger Lysingsbadet med sin stora camping och sina många klippor där du kan gå på broar mellan de små klippöarna. Badmöjligheterna är enorma och vill du hellre ha en sandstrand så finns det en långgrund sådan också. Det är nära till staden och till sommarens årliga Vis-festival. Du kan hyra både stugor och campingtomter och på somrarna brukar det bli fullt här.

Kneippbyn i Visby

Charmiga Gotland bjuder in till storslagen camping vid Kneippbyn. 3 km söder om Visby finns 200 campingtomter och 100 stugor att hyra, med en lång sandstrand, ett poolområde och ett vattenland för barnen att leka i. Vill du gå i Astrid Lindgrens fotspår, så är det bara ett stenkast mellan Kneippbyn och Pippi Långstrumps Villa Villerkulla.

Apelviken i Halland

Inte finns det mycket som kan mäta sig med västkustens charm. I Halland utanför Varberg ligger Apelviken med sina 175 säsongstomter och 72 stugor samt sina 489 campingtomter. Det är en stor camping som också har satsat mycket på sporter och vattenlekar såsom windsurfingkurser, vattengympa och poolpartyn. Gäster har också tillgång till en stor och uppvärmd pool att vistas i om sommarens väder skulle bli för kallt för ett dopp i havet.