Om man redan vet var man vill campa men känner sig lite osäker på packningen kan det vara bra att läsa på lite. Om man ska ge sig ut på en enkel campingtur kan man behöva lite saker. När man ska campa är det allra vanligast att man har med sig ett tält. Dessa finns i flera olika varianter. Om man ska på festival eller vill campa i allra enklaste form finns det så kallade pop-up tält. Det finns också tält med extremt lätta men starka pinnar av titan. Andra tält ger maximal värme vid minusgrader, samt tål snö. Oavsett var man ska campa finns det passande tält.

Om man ska campa där det är torrt och varmt kan man ibland välja att inte ha med ett tält, men trots allt sova skönt. Då finns till exempel bivacksäckar, eller vattentäta säckar att sova i. Man kan också välja ett trädtält, en hängmatta eller kanske en presenning att sova i.Image result for Att sova skönt på camping

Oavsett hur man väljer att sova kommer man troligen att vilja ha en sovsäck. Dessa finns till exempel i dunvariant. Dessa är mjuka, lätta, samt enkla att packa ner. De ger också betydligt bättre värme per viktenhet än vad de syntetiska sovsäckarna gör. Om de blir blöta kan de dock inte användas alls. Om man ska campa på olika platser där klimatet är varierande finns det flera olika typer av sovsäckar. De är olika mycket isolerade för att man ska sova skönt oavsett väder.

Om man vill sova lite extra gott kan det vara skönt att ha en madrass under sin sovsäck. Om man har med sig extra kläder kan de användas som madrass och de kan också läggas i en påse för att bli en skön kudde. Det går alltså att sova riktigt gott och skönt, trots att man campar.