När man säger campingsemester tänker de flesta på en resa med husvagn någonstans i Sverige. Är man från Stockholm kanske en campingtur till Österlen lockar. Det är dock inte fel att vidga sina campingvyer och prova att campa även när man reser utomlands. Exempelvis i Frankrike finns flera härliga campingställen längs kusten. Ett ställe som rekommenderas är den lilla staden Étretat, som ligger nära Le Havre och en bilfärd på knappt två timmar från Paris.

Varför åka till ÉtretatImage result for Varför åka till Étretat

Étretat är en liten pittoresk stad längs den berömda Alabasterkusten. I staden finns mysiga små butiker, härliga restauranger, caféer och den unika trädgården Les Jardins d’Étretat som är en dröm för alla trädgårdsälskare. Här finns även en av Frankrikes bästa stränder.

Det mest fantastiska med platsen är dock de vackra kalkstensklipporna som finns längs hela kusten. Dessa är berömda från landskapsmålningar av konstnärer som Eugène Boudin, Gustave Courbet och Claude Monet som alla rest dit för att föreviga det dramatiska landskapet. Utsikten från klipporna är magisk!

Campingplatser i Étretat

I staden finns gott om hotell, men det finns också flera ställen att campa på för den som vill ha ännu mer närhet till områdets vackra natur. Camping Municipal d’Etretat är den kanske allra bästa campingplatsen och den har fått höga kundbetyg på olika jämförelsesidor. Från campingplatsen tar det ungefär en kvart att gå in till centrum och ungefär lika lång tid till de berömda kalkstensklipporna. Även naturområdet omkring campingen är värt att promenera i, och här finns utsiktsplatser som erbjuder en otrolig vy över staden och kuststräckan.

Andra campingplatser nära staden som varmt rekommenderas är Étretat Aventure, som ligger drygt fyra kilometer från centrum. Detta ställe är särskilt uppskattat bland barnfamiljer med närhet till flera stora lekparker och hinderbanor. Här finns även möjlighet att övernatta i tält eller stuga för den som inte åker till Étretat med husvagn.